APK 2018-02-21T10:47:04+00:00

APK

APK keuringsstation
Garagebedrijf van Eijk is een officieel door de Rijksdienst van het Wegverkeer erkend APK keuringsstation. Wij kunnen dan ook alle APK-keuringen van benzine, diesel, gas en hybride auto’s uitvoeren. Het maximum gewicht van de aangeboden auto is wettelijk vastgesteld op 3.500KG.

Waarom APK?
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers is het belangrijk dat uw auto technisch goed in orde is. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto in goede technische staat blijft. Om dit te controleren, moet uw auto jaarlijks gekeurd worden. U krijgt een herinnering van de RDW thuis gestuurd, maar wij raden aan om die niet af te wachten. Maak ruim van te voren een afspraak te zodat u niet voor verrassingen komt te staan of met een ongekeurde auto rond rijdt en het risico van een hoge boete loopt. Meer informatie over de algemene periodieke keuring vindt u hier. Om een afspraak te maken voor een APK-keuring kunt u contact met ons opnemen.

Keuring na schade
Bij grote schade aan uw auto kunt u het beste contact met ons opnemen of een tussentijdse keuring noodzakelijk is. De politie of douane kan uw kentekenbewijs innemen als uw voertuig beschadigd is of wanneer een afwijking tussen voertuig en kenteken is geconstateerd. Vervolgens kunnen zij in het voertuigregister van de RDW een signalering plaatsen dat het voertuig gekeurd moet worden.

 

 

APK